Stap voor stap

Stap voor stap

Tijdens de veertigdagen voor Pasen werkt de zondagsschool met het project ‘Stap voor stap’. De foto’s van  40 schoenen ‘stap voor stap’ op weg naar de Paaskaars in de kerk van Ophemert en Zennewijnen zijn de winnaar  geworden van de fotowedstrijd van de NZV en werden op de door hun georganiseerde Paasprojectpresentatie avonden door heel het land getoond!

IMG_3905       IMG_3909

Stap voor stap op weg naar Pasen. De reis begint in de woestijn en eindigt in een tuin. Een reis over hoge bergen en door diepe dalen, onderweg wordt het donker, maar we zien ook lichtpuntjes die de weg naar Pasen wijzen. Veertig voetstappen lopen langs bekende Bijbelverhalen. De kinderen krijgen een reisgids om hun eigen reiservaringen bij te kunnen houden en bij Pasen uit te komen.

Vrouwen in de bijbel: Maria

 

Op 20 januari vond de tweede cursusavond “Vrouwen in de bijbel” plaats en dit keer stond Maria, de moeder van Jezus, centraal. Het was een mooie avond met gesprek en met heerlijk bezig zijn. Aan het einde van de avond gingen we er eens goed voor zitten om elkaars werk te bekijken en te luisteren naar wat de schilderes wilde uitdrukken met haar beeld van Maria.

Hier ziet u een aantal schilderwerken die door de deelnemers zijn gemaakt.

Maria 1     Maria2   Maria3  Maria4  Maria5  Maria6  Maria7

Maria8  Maria9   Maria10

Maria11  Maria12  Maria13

maria14

 

Afscheid en verwelkoming van nieuwe ambtsdragers

IMG_4801
Vandaag op zondag 10 januari, aan het begin van een nieuw jaar, hebben we als gemeente afscheid genomen van enkele van onze ambtsdragers. Met veel inzet hebben zij soms decennialang hun actieve en onmisbare bijdrage geleverd aan onze gemeente. We zijn hen daar ontzettend dankbaar voor. Zoals in de dienst al benoemd, woorden schieten tekort! Twee van hen, Cees Stap en Ina van Doesburg, zijn officieel geëerd met oorkonde en speldje vanwege hun jarenlange staat van dienst.

Naast het afscheid hebben we ook enkele nieuwe ambtsdragers verwelkomd. Gelukkig hebben zij aangegeven het werk van en voor de gemeente voort te zetten. Dat is mooi! Onze kerkelijke gemeente draait op vrijwilligers. Mensen die hun vaardigheden, kennis en tijd inzetten. Dus hen danken we al bij voorbaat voor hun inzet en werk.

Van de dienst en de personen in kwestie, zijn foto’s gemaakt. U kunt deze hier bekijken.