Samen ontbijten op 5 Maart

ontbijt

Zondag 5 maart is een bijzondere zondag. Op deze zondag zullen we aandacht besteden aan de Biddag voor gewas en arbeid. Dat doen we ook door op die zondag te beginnen met een gezamenlijk ontbijt in de Torenhof om 09.00 uur. U bent van harte welkom!

En 5 maart  is tevens de eerste zondag van de 40-dagentijd. De kinderen van de zondagsschool zullen  dan ook met hun 40-dagenproject starten: “Geloof in het leven”.

De kerkdienst die om 10 uur begint, zal muzikaal worden opgeluisterd door fluitensemble ‘de Fluitantes’ (met een knipoog naar het frans) uit Culemborg.

Wij hopen velen van u te mogen begroeten bij het ontbijt en in de dienst.

Annemieke de Bruijn

 

Adventszangdienst 10 december

img_6028

Persbericht

Heerlijk samen zingen tijdens de Adventszangdienst op 10 december 2016 om 19.00 uur in de St. Maartenskerk in Ophemert.

Advent is een bijzondere tijd, de tijd onderweg naar het Kerstfeest en de geboorte van Jezus Christus zo’n 2000 jaar geleden in de kerstnacht. Niet alleen een gebeurtenis van toen, maar ook van nu om blij van te worden, het vieren waard! Wilt u dit met ons meevieren dan bent u van harte welkom om heerlijk met ons mee te zingen in de Adventszangdienst op 10 december 2016 om 19.00 uur in de St. Maartenskerk, Molenstraat 17, 4061AA in Ophemert. De entree is vrij, we zien u graag!

————————————————————————–

Einde persbericht

Voor redactionele vragen, kunt u mailen of bellen naar lillegaarde@hotmail.com , 06-42560731

 

Gemeenteavond 10 november

Op donderdag 10 november vindt er weer een gemeenteavond plaats. U bent van harte welkom om 20.00 uur in de Torenhof.
Op het programma staan diverse onderwerpen die de kerkenraad de gemeenteleden wil voorleggen, waaronder financiën.

We hopen u te zien op 10 november!

Uitnodiging gespreksavond 27 september

Uitnodiging voor gespreksavond:

Als je kinderen niet meer naar de kerk gaan…”

Op dinsdagavond  27 september is er in de Torenhof  een avond over een onderwerp dat voor veel mensen met volwassen kinderen speelt. Ze zien dat hun opgegroeide kinderen andere keuzes maken, of op een andere manier geloven dan zijzelf.  Hoe gaan we daar dan mee om? Op deze avond willen we daarover met elkaar in gesprek gaan  o.l.v. ds. Annemieke de Bruijn.  Vanaf 19.45 uur kunt u binnenlopen voor koffie en thee en om 20.00 uur begint het programma.

 

Kasteeldienst Ophemert

foto kasteel2foto kasteel 1

Op 26 juni werd de jaarlijkse kasteeldienst georganiseerd. Aan de dienst werd medewerking verleend door Euphonia, Bert van den Brink en Ds. Annemieke de Bruijn.

We begonnen de dienst met een mooi ochtendzonnetje, maar halverwege ging het toch regenen. Gelukkig waren er tenten opgezet en kon de dienst na heel even oponthoud weer doorgaan.

De dienst is goed bezocht door jong en oud, vaste kerkleden en gasten. We willen alle vrijwilligers hartelijk danken voor al hun inzet bij het voorbereiden, klaarzetten en het opruimen van alle spullen.

Opbrengst Vaderdagmarkt

De Vaderdagmarkt op 17 juni heeft het mooie bedrag van € 7485,48 (bruto) opgebracht!
Heel veel dank aan het Vaderdag comité en natuurlijk aan alle vrijwilligers die dat gedurende het jaar en met name rondom de 17e juni weer met hun tomeloze inzet mogelijk hebben gemaakt.

Hartelijk dank!

Kerkrentmeesters.

BEAM Jongerendag 4 juni in het Gelredome

jongerendag

Op zaterdag 4 juni vindt het jaarlijkse evenement voor jongeren van de EO plaats: de BEAM Jongerendag. Meer dan 20.000 jongeren komen samen in het Gelredome in Arnhem voor een programma met eigentijdse sprekers, veel muziek en een infomarkt.

We gaan met 6 enthousiaste tieners naar Arnhem op 4 juni en hopen op zonnig weer en een mooie dag!

 

Vaderdagmarkt 17 juni

markt

 

Op vrijdag 17 juni wordt de jaarlijkse Vaderdagmarkt weer georganiseerd. U bent vanaf 18.00 uur van harte welkom in de Weverstraat en de Torenhof. Ook dit jaar zijn er weer allerlei activiteiten, zoals het Rad van Fortuin, en kunt u heerlijke versnaperingen kopen.
Voor de kinderen is er ook van alles te doen. En natuurlijk is er een groot aanbod van spullen. De opbrengst van de Vaderdagmarkt is voor onze kerkelijke gemeente.

Graag tot ziens op 17 juni!

Vrouwen in de bijbel: Esther

9 maart is er weer een bijeenkomst geweest over 4 vrouwen uit de bijbel. Deze keer ging het over Esther. Na een verkorte versie van het bijbelboek Esther gelezen te hebben spraken we erover hoe deze vrouw ons tegemoet komt: een greep uit de reacties: als iemand die bang is, die haar afkomst verbergt, haar gezicht verhult, die het leed van haar volk ziet, als nog een naïef meisje, als een mooie koningin. Het was weer bijzondere avond om je zo al pratend en schilderend te verdiepen in de betekenis van deze bijbelse vrouw.

Hier ziet u de schilderijen die gemaakt zijn door de deelnemers.

2 4 5 6 7 8 31

 

Inleveren spullen Vaderdagmarkt

images

Inleveren goederen VADERDAGMARKT

Heeft U bruikbare spullen die U kwijt wilt voor de Vaderdagmarkt, dan kunt U deze vanaf zaterdag 5 maart a.s. iedere zaterdagmorgen tussen 11.00 uur en 12.00 uur inleveren in de voormalige bibliotheek, achter de Torenhof aan de Weverstraat 3  in Ophemert. Daar zal iemand aanwezig zijn om U te helpen.

Hiermee komt de maandelijkse openstelling bij Fam.Schelling in Zennewijnen te vervallen.

Groeten, de Vaderdagmarktcommissie