Afscheid en verwelkoming van nieuwe ambtsdragers

IMG_4801
Vandaag op zondag 10 januari, aan het begin van een nieuw jaar, hebben we als gemeente afscheid genomen van enkele van onze ambtsdragers. Met veel inzet hebben zij soms decennialang hun actieve en onmisbare bijdrage geleverd aan onze gemeente. We zijn hen daar ontzettend dankbaar voor. Zoals in de dienst al benoemd, woorden schieten tekort! Twee van hen, Cees Stap en Ina van Doesburg, zijn officieel geëerd met oorkonde en speldje vanwege hun jarenlange staat van dienst.

Naast het afscheid hebben we ook enkele nieuwe ambtsdragers verwelkomd. Gelukkig hebben zij aangegeven het werk van en voor de gemeente voort te zetten. Dat is mooi! Onze kerkelijke gemeente draait op vrijwilligers. Mensen die hun vaardigheden, kennis en tijd inzetten. Dus hen danken we al bij voorbaat voor hun inzet en werk.

Van de dienst en de personen in kwestie, zijn foto’s gemaakt. U kunt deze hier bekijken.

Kasteeldienst op 28 juni

Buitendienst OphemertOp 28 juni 2015 vieren we onze kerkdienst op het kasteel Ophemert. We vieren de dienst buiten op het plein voor het kasteel. Voor de kinderen is een apart programma georganiseerd. Mocht het onverhoopt slecht weer zijn, dan kunnen we naar binnen. De dienst gaat dus altijd door!

De muziek wordt verzorgd door Euphonia en Bert van de Brink. Onze eigen dominee Annemieke de Bruijn zal de dienst voorgaan. Graag nodigen we u uit om na de dienst te blijven voor een kop koffie.

Wees allen van harte welkom!

 

Themabijeenkomsten rond het Heilig Avondmaal


In de kerkenraad is besloten om een aantal bijeenkomsten te organiseren rondom het heilig Avondmaal. Wanneer in de dienst het Heilig Avondmaal gevierd wordt, merken we altijd dat er wat minder kerkgangers zijn, dan anders. Dat kan heel verschillende redenen hebben. Het leek ons daarom een goed plan om eens met elkaar in gesprek te gaan over maaltijdsviering in onze gemeente; wat we eraan beleven of misschien wat we daarin missen. Zo hopen we meer zicht te krijgen op wat er bij u leeft.

Er zijn daartoe een drietal bijeenkomsten gepland in de Torenhof. U bent allen van harte uitgenodigd om bij één van deze bijeenkomsten aan te schuiven en aan dit gesprek deel te nemen. De data zijn:

–        dinsdagavond 28 oktober, aanvang 20 uur
–        dinsdagmiddag 11 november, aanvang 14 uur
–        woensdagavond 12 november, aanvang 20 uur

Het is fijn als u zich daarvoor van te voren aanmeldt, dan weten we op
hoeveel mensen we kunnen rekenen.
Aanmelden kan bij mw Ina van Doesburg, T 0344-652123 of per E-mail
inaencor@kpnplanet.nl.

Orgel gerenoveerd

collage orgelIn de afgelopen weken is het orgel gerenoveerd. Zoals je op de bijgaande fotocollage kunt zien, is dat ook grondig gebeurd. Met veel vakkundigheid zijn de pijpen weer teruggezet en ziet het orgel er weer als nieuw uit. Veel dank aan allen die hierin een bijdrage hebben gehad. Als u klikt op de afbeelding hiernaast, krijgt u een vergroting te zien.

Vrijwilligers gezocht!


Na de startdienst op zondag 14 september aanstaande zal er weer een lunch zijn voor de hele gemeente in de Torenhof.
We zijn nog op zoek naar vrijwilligers die iets willen bakken voor deze lunch.
Wilt u iets lekker bakken of maken, neem dan contact op met Emke van der Velden: 0344-631125 of e-mail: emkevdv@gmail.com.

Succesvolle Vaderdagmarkt


De gezellige en sfeervolle Vaderdagmarkt van 20 juni jl. is bijzonder goed verlopen. De totale opbrengst is uitgekomen op € 7.930,97! Een woord van dank aan allen die hieraan mee hielpen om dit mooie bedrag bij elkaar te brengen. Het geheel komt ten goede van het onderhoudsfonds van onze kerk.

Nogmaals DANK!!!

Kasteeldienst 2014

Collage Buitendienst 2014Zondag 22 juni vierde we onze dienst buiten op het Kasteel Ophemert. Het was een mooie dienst met prachtig weer. De muzikale ondersteuning door Euphonia en Bert van de Brink zorgden voor veel extra sfeer. Tijdens de dienst lieten we ballonnen los die al snel in het helderblauwe luchtruim verdwenen. Deze ballonnen stonden symbool voor het loslaten van je zorgen. Dit was het centrale thema van de preek van onze dominee Annemieke. De tafel voor aan de dienst was prachtig versierd met bloemstukken. Na de dienst hebben we met elkaar koffie gedronken voor het kasteel. Het was weer een prachtige dienst, waarbij we gelukkig ook veel, voor ons onbekende gasten, konden verwelkomen. Bijgaand een collage van de foto’s van de dienst. Als u er op klikt, krijgt u een grotere versie te zien.

Kerkrooster actueel


Het kerkrooster is weer aangepast. In het menu bovenin kunt u onder kerkdiensten het meest actuele rooster vinden. Ook vindt u daar de mogelijkheid om kerkdiensten terug te luisteren via kerkdienstgemist.nl.

Zomervakantie predikant


Onze dominee Annemieke de Bruijn neemt vakantie van 23 juni tot 21 juli. In pastorale noodsituaties kunt u contact opnemen met onze kerkenraadsvoorzitter mw. Ina van Doesburg (tel: 652123) of ouderling mw. Tonny Vermeulen (tel:651264)
Zij zullen dan contact opnemen met de waarnemend predikant.